Barnen är inte problemet

Vi måste prata om en sak.

Dagens unga förväntas bli den första generation i modern tid som får en kortare livslängd än sina föräldrar. Orsaken? För lite fysisk aktivitet och en stillasittande livsstil. Ett bra sätt att få in mer rörelse i vardagen är att gå eller cykla till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter. Gänget på Cykelfrämjandet tycker att det är viktigt att barn kan och får cykla och har i sammanställningen ”Barnen är inte problemet” samlat fakta, inspirerande exempel och råd till dig som är förälder, beslutsfattare eller jobbar inom skolan, om hur du kan påverka barns cykling i en positiv riktning.

Barnen är inte problemet – det är vi vuxna som måste säkerställa att alla barn har rätt förutsättningar för att må bra – idag och i framtiden. Du hittar länk till sammanställningen nedan.

Visst vill du vara en del av lösningen?

Vill du veta mer om barns cykling? Ta en titt på resurserna nedan.

Barnkonsekvensanalys av rekommendation för barns aktiva skolresor

Prövning och analys av barnets bästa I Sverige saknas en nationell rekommendation gällande aktiva skolresor. Samtidigt vet vi att barn och unga i Sverige rör på sig för lite, därför…

Läs mer...

Broschyr om Cykelvänlig skola

Vi vill bli fler! Hjälp oss bli fler genom att sprida vår broschyr till skolor och bjud in dem att delta i Cykelvänlig skola! Ladda ner pdf nedan.

Läs mer...

Generation Pep:s inspirationsbank

Pepp på mer fysisk aktivitet? Kolla då in Generation Pep:s inspirationsbank för fler tips på hur andra skolor och aktörer arbetar för barns ökad fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor inom…

Läs mer...

Kontakt