Webbinarium: Så skapar vi cykelvänligare skolor

Den 1 september höll Svenska Cykelstäder ett webbinarium om hur vi bäst främjar säkra, trygga och hållbara skoltransporter för barn och unga. Webbinariet hölls som en del av Cykelvänlig skola.

Den 1 september bjöd Svenska Cykelstäder in till ett webbinarium på temat  trafiksäkerhet, aktiva skolresor och cykelvänliga skolor. Webbinariet började med att Magdalena Lindman, trafiksäkerhetsexpert på försäkringsbolaget If presenterade resultaten från den skoltrafikundersökning som If och Svenska Cykelstäder under våren 2022 lät genomföra med rektorer på landets grundskolor.

Presentationen följdes av ett panelsamtal där Magdalena Lindman fick sällskap av Nina Granath, biträdande rektor på F–6-skolan Sally Bauer i Helsingborg, Anna-Karin Lindqvist, professor i fysioterapi vid Luleå tekniska universitet som forskar om barns aktiva skolresor, samt Christina Bernhardsson, ordförande för Svenska Cykelstäder och kommunpolitiker i Umeå där hon bland annat sitter som ledamot i tekniska nämnden. Det blev en spännande diskussion om hur vi kan möjliggöra för fler barn att gå eller cykla till skolan på ett tryggt sätt med konkreta tips och uppmaningar till såväl politiker och skolledare som till vårdnadshavare.

Webbinariet avslutades med en presentation från Emilia Sternberg av Cykelvänlig skola, en nationell digital plattform som erbjuder stöd och inspiration för att främja aktiva och säkra skolresor för barn och unga.

För dig som missade webbinariet så kan du se en inspelning nedan eller här.

Vill du ta del av presentationerna som visades så kan du ladda ned dem här.


Läs mer om hur Cykelvänlig skola funkar här och missa inte informationsmötet om plattformen den 22 september. Har du frågor om webbinariet eller Cykelvänlig skola, hör av dig till projektledare Sonja Nettelbladt.

Kontakt